Mystery Shopping

En metode til at opleve din butik gennem kundens øjne.
Giver et præcist og objektivt billede af butikkens fremtoning og den leverede service.

Mystery Shopping i alle kontaktpunkter

Mystery Shopping giver jer et præcist billede af jeres fremtoning, og den service I leverer til kunderne. Hvad enten det er det fysiske møde, på telefonen eller via mail og chat.

Mystery Shopping drejer sig i al sin enkelthed om at sende en, på forhånd instrueret, kunde (en Mystery Shopper) ind i butikken for at gennemføre et normalt køb. Fordelen er netop, at kunden er instrueret i, hvad der skal kigges efter og spørges ind til.

Spørger vi et antal almindelige kunder, om der f.eks. var baggrundsmusik, eller om ekspedienten forsøgte sig med et mersalg, er svarerne meget forskellige, selvom ekspedienten agerer på samme måde. Grunden er, at den almindelige kunde ikke altid identificerer det ”elegante” mersalg, eller kan huske om der var baggrundsmusik eller ej. Her kommer Mystery Shopping til sin ret!

Metoden er således mere objektiv, og perfekt når du vil måle, analysere og optimere jeres salgs- og serviceperformance i butikken.

Vi er klar med et godt råd, hvis du har Mystery Shopping i tankerne

Vi har mange års erfaring med tusindvis af besøg i alle forskellige brancher. Vi kan hjælpe dig med en vurdering af jeres salg, service, tilbudsgivning eller butik.

Ring eller skriv hvis du har en konkret udfordring eller vil vide, hvad Mystery Shopping kan gøre for jer!

Kontakt os nemt og hurtigt

Klar til at tage Mystery Shopping skridtet videre?

Vi leverer også Mystery Shopping med feedback. Fælles er, at shopperen giver sig til kende efter besøget for at give en tilbagemelding. Dette sker typisk lige efter besøget, men kan også ske ved et nyt besøg. Vi kan udbygge denne feedbackmodel med flere features.

Hvornår bør vi anvende Mystery Shopping?

Med Mystery Shopping får I mulighed for, at udvikle den gode kundeoplevelse i jeres butikker. Nogen anvendelsesmuligheder er:

 • Udnyt kundestrømmen bedre ved at øge konverteringen
 • Udvikling af butikkens niveau for service- og salgsperformance
 • Er butikken ”salgsklar” med POS materiale, vareudstillinger, renlighed, indretning, lys og lyd.
 • Evaluer konkurrenternes performance – salgssituationen eller rabatter
 • Sikrer at butikkerne lever op til lovgivningsmæssige regler og krav
 • På telefon og nettet evalueres fx svartider, skriftlig kommunikation

Alle besøg afrapporteres i et unikt online dashboard og giver dig det nødvendige overblik. Yderligere genereres individuelle rapporter med detaljerede beskrivelser fra besøget.

Mystery shopping anvendes strategisk til opfølgning på træning og uddannelse samt intern kommunikation af jeres interne standarder for salg og service. På det operationelle plan bidrager mystery shopping med værdifuld viden om, hvordan kunderne oplever dét at være kunde hos jer, ligesom rapporterne fremhæver håndgribelige fokusområder for såvel ledelse på hovedkontor, regions- og distriktschefer, butikschefer samt medarbejderne i butikkerne.

Virksomheder vi hjælper med at forbedre kundeoplevelsen

Som mystery shopper eller interviewer er du med til, at teste serviceniveauet hos en række af verdens største detail-, restaurations- og servicevirksomheder.
Herunder et udsnit at de kunder vi arbejder med.

Jeres udbytte

 • Konkrete tal på salgs- og serviceperformance
 • Benchmarking med egne enheder eller konkurrenter
 • Optimering af salget – fx basket size, basket quantity og konvertering/hitrate.
 • Øget fokus på kundeoplevelsen – fx velkomst, behovsafdækning, inspiration og lukning
 • Udgangspunkt for løbende dialog om interne styrker og svagheder
 • Øget internt fokus på udbytte af træning og uddannelse samt ledelse i butikken

Også for B2B virksomheder

Mystery Shopping, der også kaldes prøvekøb, testshopping, butikstjek eller butiksaudit, findes i mange varianter og kan anvendes meget bredt. Fra det simple besøg, hvor pris og tilgængelighed kontrolleres, over det personlige salg og service, til længerevarende møder i banken, hos ejendomsmægleren eller ved bilforhandleren. Vi laver også B2B Mystery Shopping samt pris- og konkurrentcheck.

Mystery Shopping som metode anvendes også hvor vi mailer (Mystery Mailing), eller ringer (Mystery Calling). Her ”besøger” shopperen dit kontaktcenter ved at ringe eller skrive til jer.

Ofte stillede spørgsmål

Du kan frit vælge mellem forskellige sjove og spændende opgave hos os. Den enkelte kæde vi arbejder for, har typisk en case – eller et scenarie – de gerne vil have testet.

Fokus for besøget kan således være alt fra vurdering af in- og eksteriør til personlig service eller salg. Vi vurderer løbende kvaliteten af dine gennemførte opgaver.

Først registrerer du dine oplysninger i vores system og vedhæfter en kort ansøgning. Dernæst får du en velkomstmail. Inden du kan tage opgaverne, skal du certificeres (tage en test). Når det er sket, taler vi sammen, og du briefes grundigt før din første rigtige opgave. Ansøg her.

Det afhænger helt af opgaven. Nogle opgaver er udlægsopgaver, hvor vi refunderer dit køb, og du kan beholde varen. Andre opgaver giver et honorar fra 100 til 500 kr. Vi forsøger at beregne en timeløn for opgaverne, så man kan tjene +130 i timen. Derfor er mystery shopping ikke et job, som man bliver rig af – kun på spændende oplevelser.

Som beskrevet hjælper vi andre virksomheder, med at arbejde med og undersøge kundeoplevelsen. I den forbindelse er der to veje man kan gå. Man kan spørge kunderne foran butikken (exit interviews), eller man kan sende en konsulent ud for anonymt at vurdere butikken (mystery shopping).