Vi er eksperter i Mystery Shopping, Exit Interviews og Kundetilfredshed

Vi hjælper virksomheder med at arbejde professionelt med kundeoplevelsen!

Bliv Mystery Shopper

Vi hjælper dig bl.a. med at kortlægge kundens rejse gennem virksomheden, indsamle feedback, strukturere denne og lave forandringer.

Tag på shopping, og få penge for det! Som mystery shopper kan du tjene penge eller måske få en gratis middag. Du har fuld fleksibilitet, og bestemmer selv, hvor meget du vil arbejde.

Hvad er en mystery shopper?

En mystery shopper er en helt almindelig kunde, der betales for at besøge en butik, og efterfølgende skal beskrive oplevelsen. Mystery shopperen har før-, under- og efter sit besøg en række opgaver som vi i det følgende skal forsøge at beskrive.

Inden besøget briefes du om opgaven, så du præcist ved, hvad du skal være opmærksom på. Under besøget agerer du som en almindelig kunde, mens du gør dig dine observationer. Efter dit besøg skal du besvare et spørgeskema, så det er meget vigtigt, at du under besøget har været opmærksom, og har ageret ifølge briefingen. Hver gang du har gennemført et besøg, modtager du et honorar når opgaven er godkendt. Du kan ansøge om opgaverne via vores online system, når du først er oprettet. Vi har høje forventninger til dig, og forventer at du er ansvarsbevidst og ærlig

Kontakt os nemt og hurtigt

Vil du optimere din service, så læs videre her…

Link to: Mystery ShoppingLink to: Exit InterviewsLink to: Overblik
Link to: MerchandisingLink to: PromotionLink to: Mystery Calling

Virksomheder vi hjælper med at forbedre kundeoplevelsen

Som mystery shopper eller interviewer er du med til, at teste serviceniveauet hos en række af verdens største detail-, restaurations- og servicevirksomheder.
Herunder et udsnit at de kunder vi arbejder med.

Ønsker du at få besøg af en Mystery Shopper?

Ønsker din virksomhed at få et indblik i, hvordan kunderne reelt oplever jeres service, produkter og butiksmiljø? Med en Mystery Shopper får I muligheden for at identificere de nøgleaspekter i virksomheden, som er afgørende for en positiv kundeoplevelse. Kontakt os allerede i dag og hør mere om, hvordan en Mystery Shopper kan hjælpe jeres forretning med at optimere processerne og forbedre jer på alle parametre omkring kundeservice og salg.

Ofte stillede spørgsmål

Du kan frit vælge mellem forskellige sjove og spændende opgave hos os. Den enkelte kæde vi arbejder for, har typisk en case – eller et scenarie – de gerne vil have testet.

Fokus for besøget kan således være alt fra vurdering af in- og eksteriør til personlig service eller salg. Vi vurderer løbende kvaliteten af dine gennemførte opgaver.

Først registrerer du dine oplysninger i vores system og vedhæfter en kort ansøgning. Dernæst får du en velkomstmail. Inden du kan tage opgaverne, skal du certificeres (tage en test). Når det er sket, taler vi sammen, og du briefes grundigt før din første rigtige opgave. Ansøg her.

Det afhænger helt af opgaven. Nogle opgaver er udlægsopgaver, hvor vi refunderer dit køb, og du kan beholde varen. Andre opgaver giver et honorar fra 100 til 500 kr. Vi forsøger at beregne en timeløn for opgaverne, så man kan tjene +130 i timen. Derfor er mystery shopping ikke et job, som man bliver rig af – kun på spændende oplevelser.

Som beskrevet hjælper vi andre virksomheder, med at arbejde med og undersøge kundeoplevelsen. I den forbindelse er der to veje man kan gå. Man kan spørge kunderne foran butikken (exit interviews), eller man kan sende en konsulent ud for anonymt at vurdere butikken (mystery shopping).